bokeh club » поддръжка

съвместно ползване на техника

(9 posts)

Tags:

1. User has not uploaded an avatar
    tarzan

bokeh master

В една от темите(мисля за Юпитера) Ясен спомена идеята за съвместно ползване на техника. Това донякъде е вече факт. В Ясен има един Супер Такумар 135/3.5 и един мях за Пентакс К, които съм оставил за ползване. Идеята е да опитате дали нещо такова би ви вършило работа и да се ориентирате какво да търсите и какво да не търсите. Не е нужно да се хвърлят луди пари за нещо дето няма да ползвате. Не знам как да се организира всичко тук, така че очаквам предложения. Може би няма да е лошо да има категория търся и предлагам, където хората да остават желанията си.

Ако мислите че това не е правилната категория го преместете в по-подходяща.

Posted 1 year ago # Login to Send PM
  2. User has not uploaded an avatar
    turin

самолето самоплав

Само да вметна, че мехчето при първа възможност ще отиде при Darksorrow. Може да е добра идея освен през лични уговорки, да направим нещо в уеб за тези неща, описанията им и при кого са, и дали все още са включени в този обмен. Не зная дали "форумното" е подходящо за това - нека Жоро прецени, аз не мога да кажа, защото трудно възприемам форумите - за мен при форумите е много тънка границата, след която се разводняват, стават неуправляеми и неизползваеми. Типичен пример е "фото-форум", който е една ужасна каша без никаква идея за концептуално развитие, било то техническо или друго. Просто форумите лесно се "изпускат" от ръце - този форум тук е много готино изключение, затова нямам предстсава как да се направи технически тук, без да се натоварва сайтът. (Може притесненията ми да са напразни, разбира се;)

3. не е лоша идеята, и аз не съм сигурен обаче как да я организираме. в отделен под-форум? или при базар-форума?

4. User has not uploaded an avatar
    tarzan

bokeh master

То с личен контакт е ясно, но все пак е добре да се знае към кого да се обърнеш. Става дума като една база данни, където човек може да провери какво и кога може да вземе да ползва. Разбира се когато става дума за по-скъпи неща, личният контакт е за предпочитане.

Форумите са такива каквито са хората вътре. От точкогонци и слагачи какво да очаква човек. Но тя рибата се вмирисва от главата.

5. User has not uploaded an avatar
    turin

самолето самоплав

Идея - към профила на всеки да има възможност (не задължително, който иска да попълва) да се обявят нещата, които е готов да даде на друг ентусиаст от тайфата. Защото може да е "обща" техника, но човекът да не й се е "нарадвал" още, дето се вика. И ако има такова поле в профила, да има страничка, в която да са изредени всички неща, "нещо" -> човек.

А, и може би тази информация в профила и в страничката със списъка да е видима само за приетите членове, модераторите?

/Не зная дали BBPress позволява такова нещо, ако се налага нещо, може да помагам с някой модул или хак;)/

6. User has not uploaded an avatar
    Eti

Фоткащото зайче

Супер! Подкрепям идеята и виждането по организацията на Ясен. От там нататък лично си се разбираме кой, кога, какво. Базар-форума сякаш е за взето решение вече - харесал-купувам-продавам.

7. turin спретни хак ако можеш :)

да има в профила където е инфото и преди темите и отговорите, но да е видимо само за модератор левел :)

8. User has not uploaded an avatar
    turin

самолето самоплав

Добре, ще спретна нещо - само за срок не мога да кажа, защото вкъщи ще имаме доста занимания, но ще си инсталирам bbpress и ще сглобя нещо ;)

9. User has not uploaded an avatar
    darksorrow

bokeh lover

готино! бих се включил определено!

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.