bokeh club » електрически стол

Портретка.

(10 posts)
  • Started 1 year ago by darksorrow
  • Latest reply from nexttime

Tags:

1. Моля за сериозно мнение относно това:

портретка

Не пестете критики. Интересува ме какво не е добре тук.

Posted 1 year ago # Login to Send PM
  2. Айде един по един, че точно влязох и още една качихте;).

За проба го обърнах в B&W преди малко. Тц, става прекалено сурово и направо друг кадър. Като се добави почти липсата на емоция, освен спокойствието донякъде... голо ми дойде. А това все пак е дете и цветните катерушки в дефокус радват с яркостта си. Искам още въздух под вратлето, още коса от дясно и малко рамо. Погледът е през рамо и точно това като композиция ми е допадало винаги. Светлината от дясно ми е силна. Обезцветява косата там и се налага допълнително ретуширане, но виж със сянката от нослето ще видиш зор с ретуша върху бузата и окото;). Пробвала съм и това, и ти идва да ходиш да снимаш пак кадъра. Та това е, което ме притеснява от иначе благодатното място и красивото лице на момичето.

3. не ми допада сянката от носа. затова никога не снимам на пряко слънце, или поне гледам да намеря сянчица за самия модел, дори фона да е слънчев. другото се преживява във фотката. приятна е.

4. Също не ми допада сянката.
    Кадрирането го виждам една идея по-надолу и по-наляво

5. Дефокуса изваден от контекста е много интересен и приятен наистина, но с яркостта си доминира и разсейва,може би леко избледняване ще дойде добре. За проблема със силната насочена светлина, единственото решение освен сенчесто място е отражател отляво,разбира се ако не е репортажен кадъра и се познаваш с момичето,иначе портреа като изражение е сполучлив и интересен.

6. Марков ти е казал за дефокуса. Хубав е, но за Фламенко, а не за такова спокойно изражение. Дори бих казал сериозно. Пряката светлина наистина не е подходяща.

Така като очите са в центъра на кадъда не ми допада. Може би си и малко по-близо от необходимото. Погледът през рамото е интересен, но както е сега в камерата , не ти оставя много свобода за композиция. Все пак бих позиционирал очите в горната третина. Момичето има и хубава коса. Опитай и нея да покажеш. Виждал съм други неща където се беше справил по-добре.

7. Всъчност фонът може би подцертава "детското", но въпреки всичко ми идва много. Пък и изражението не се врузва добре с фонът.

8. хубава критика! мерси на всички, с някои неща съм съгласен, с други не, разбира се, но всичко ми е от полза - най-малкото защото МИСЛЯ върху кадъра.

и лично мнение - специално заради Тарзан - предполагам коя точно фотка визираш, но за мен персонално тази е по-интересната като визия - абсолютно субективно мнение. и именно заради това реших да пусна нея. и хич не съжалявам. поздрави на всички.

9. Извинявам се за предишния пост. Ще поставя рекорд по правописни грешки в едно изречение...

Преди време си мисля че имаше една в профила ти, но сега не я намерих(може би просто бъркам). Намерих обаче друга и веднага ми хвана окото. Поздравления!

Разбира се че всичко е субективно. Не искам приказките дето споделям да се вземат като истини от последната инстанция, защото не са и никога не са били замисляни като такива. Просто какво не ми допада и какво бих опитал да променя ако бях аз на твое място.

10. Това което не ми харесва от пръв поглед е сянката върху дясното (на модела) око.Лявото е добре осветено и стои нормално а дясното от тази сянка придобива леко зловеш стъклен вид.
    От втори поглед не ми хареса силно суторирания дефокус които силно контрастира с измития ит цветове модел - този контраст също дава леко зловещ вид на модела.

Та като изключим тези двете неща - ОК.

Какво ми харесва няма да пиша :))

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.