bokeh club » поддръжка

new member - veverica

(14 posts)

Tags:

1. User has not uploaded an avatar
    turin

самолето самоплав

Представям ви veverica

Може би ви е позната с кадри, пускани тук. Настанете се удобно и заповядайте - Елена изпрати следните снимки за гледане:

1:

2:
    3:
    4:
    5:
    6:
    7:
    8:
    9:
    10:
    11:
    12:
    13:

Posted 1 year ago # Login to Send PM
  2. User has not uploaded an avatar
    nexttime

Добронамерен заядливец

Само последния не ми е по вкуса , но имаики предвид че е представяне а не електрически стол - трая си и приветствам:)))))

3. User has not uploaded an avatar
    Eti

Фоткащото зайче

Само странната петуния над кадрото на Иван ми идва доста обикновенно, сред всички останали. Приветствам!:) Добре дошла.

4. User has not uploaded an avatar
    tarzan

bokeh master

На моят фон всичко избледнява....

5. User has not uploaded an avatar
    tarzan

bokeh master

Малко по-сериозно... като за ел стол... Сега ми направи впечатление че някой от нещата ти си ги снимала в левия ъгъл с поглед надясно. Сякаш предпочитам десният и да гледат наляво. Това се забелязва на петунията/маската/лебеда. Обикновенно гледам от ляво на дясно и когато първо видя основното и се разочаровам че няма още. Друго си е като в края идва черешката. Разбира се това не значи че при всички хора е така. Интересно ще ми е и останалите да вземат отношение по въпроса.

6. User has not uploaded an avatar
    Eti

Фоткащото зайче

Аз снимам подсъзнателно от ляво на дясно (обект в дясно), освен ако няма нещо по-особенно в композицията (например движение, сочещо в определена посока) и не ми се иска да обръщам хоризонтално кадрото, само заради правилото. Тук се набива в очи, защото са последователни. Ако ще се хващаме за стил ел.стол - лебеда иска въздух пред себе си и за да се очертае цялото кръгче във водата и по-изместен у лево. Петунията иска друг ъгъл, това е просто тест-кадър и твойто кадро иска малко под брадичката... и на виенското колело ми се иска цялата осветена козирка долу в ляво да е вътре, ама движение братче, трудно е това...

б.т.в. Аз съм ти пускала мои кадри с такава ориентация и не си ми казвал грам за посоката... значи тук подредбата е виновна;).

7. User has not uploaded an avatar
    tarzan

bokeh master

То е ясно че не може винаги хубавото да е в дясно и да гледа наляво. Също както и човек не може винаги да си обясни защо нещо му харесва и защо не, пък още по-малко да го обясни на други. Това че тук ми е направило впечатление е сигурно както ти казваш от подредбата. Или може би петунията като най-открояваща ме е насочила в тази посока... Както знаем понякога е нужно ябълка да те удари за да ти просветне...

8. User has not uploaded an avatar
    turin

самолето самоплав

Всички кадри са стилни и интересни. За посоките -- не са всичките с развитие надясно, има и такива снимки, които са обърнати наляво -- 3 (цветето), 7 (виенското колело), 8 (статуетките), 10 (Иван). Може би впечатлението идва от лебеда, който гледа и се движи надясно и Слейър -- ама то там си е било до място в публиката, а не до предпочитания.

На мен ми допадат, може би за всяка може да се кажат отделно доста неща, но както каза некст, да не прекалявам и аз още в представянето, все пак не е електрически стол тук ;) За последната има какво да се иска още, да - но все пак е ситуационна снимка, няма начин за втори опит или за секунда по-дълго гласене. Знам от предишните теми тук, че е сниман концертът с твърд обектив, май таку 135/2.5 и това сигурно затруднява композирането, особено когато си в публиката и не можеш да мърдаш много.

Нещо май доста хора са в отпуски и по почивки ;) Ама който е тука да казва, Елена ще се радва на коментари сигурно. Щото й включвам профила и ще може лично да ви пита за коментар вече :P

9. User has not uploaded an avatar
    BXMarkov

зъл админ

Аз съм За :) Снимки 6,8 и 10 ми допадат. Желая успех!

10. добре дошла и от мен.

приятни неща :)

11. User has not uploaded an avatar
    turin

самолето самоплав

Добре дошла на veverica!

Заповядай когато решиш с кадър за обсъждане на "електрическия стол". А също и на всички други форуми. :)
    Ако искаш под името ти вляво да се изписва нещо различно от подразбиращото се, пиши ми на лични или тук.

12. User has not uploaded an avatar
    veverica

participant

а, ето ме и мен, благодаря за посрещането :)
    Преди елетрическия стол ми се иска една тема да пусна, породена от забележката на тарзана за начина на кадриране, просто на разни размисли ме наведе.

13. User has not uploaded an avatar
    turin

самолето самоплав

пусни ти нова тема - вече трябва да можеш :)

14. User has not uploaded an avatar
    veverica

participant

ми май не мога. и писах някакви лични бележки, но не ми ги отметва като изпратени

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.