Здравейте,
Представям ви peters. В студа се увийте в нещо топло или край климатика с чаша кафе заповядайте:
1:

2:

3:

4:

5:

6:

7:

8:

9:

10:
Здравейте,
Представям ви peters. В студа се увийте в нещо топло или край климатика с чаша кафе заповядайте:
1:

2:

3:

4:

5:

6:

7:

8:

9:

10:
Като общо работите представени от автора или по-точно погледа върху кадъра ми допадат със свежите си идеи :) Като че, се усеща обаче в повечето стремеж на придържане към "общоприети" правила. По тази причина 7,8 и 9 са ми особено приятни. Е все пак това е на база, показаното в тези кадри :) С удоволствие бих видял и други. Добре дошъл от мен в този, както го нарече един познат попаднал случайно на него - "странен", но бих добавил интересен и съдържателен форум.
Моите фаворити са 1, 7, 8 и 9. Те ми хванаха погледа веднага, най-вече заради приятното заиграване с боке и експериментите в low-light условия. 7 и 1 ми допадат точно заради работата със слаба светлина. Внасят някакво магично усещане -- не си сигурен какво точно виждаш, лекото размазване и/или дефокусът позволява да видиш повече и различни детайли.
8 харесвам -- има много снимки с есенни листа в дефокус, но от тази струи настроение. Една голяма усмивка. Сигурно доста стандартно и обикновено като композиция, но дефокусът направо прави настроението, засилва усмивката на мъника ;)
10 също е приятен етюд с форми и перспектива. Интересно ми е кой е на 4?
И аз съм "за" включването на Петър.
Хубави снимки!
Определено 1, 2, 7, 8 и 9 са по-интересни и грабващи. На мен най-много ми допадат 2, 7 и 8.
Първата снимка също е много приятна, има топлина и настроение в нея, също много ми харесва, но леко ме смущават дефокусираните светлинки/отражения (може би?) горе в дясно, отличат ми вниманието от уютната атмосфера в кадъра.
В 7 ми харесва "контраста" межу ясния образ на котето и другите, и лекото размиване на движението.
8 е много пиятен кадър, и като кадриране и цветове, и настроение. Аз много обичам есенни фотоси, а портрети с есенни мотиви - супер.
9 също ми допада, но ми е леко странно и леко необичайно..., но и интересно... тук заигравката с фокуса е интересна/странна за мен. Определено, както BXMarkov е написал, извън "общоприетото" е, което я прави интересна. На бира някох път ще споделя повече впечатления и усещане... :)
За 10, на мен "обратен диагонал" май ще ми допадне повече. В 6 композицията ми е малко скучна и статична... има място за заигравка... В 5 се усеща "леко увличане" в дълбочина... в кадъра ;) 4 е ФЕНСКА :)
Да не се правя повече, че разбирам, ами да кажа, че и аз съм "ЗА" :)
peters, добре дошъл във форума! Тук обикновено сме малко повечко хора, но предполагам всякакви зимни грижи са отклонили част от редовните клубари. Май е нормално за малките форуми ;)
Можеш да пишеш теми, да коментираш, да пускаш анкети към новите теми. Когато решиш -- заповядай със снимка в раздела "Електрически стол" за критика и разнищване на въпроси за композиция, цветове, фокус, боке и т.н.
Добре дошъл и от мен!
Тъй като съм на детска линия, 2, 8 и 9 ми допадат, като последната ми е фаворит. Отделно съм виждал и други кадри на човека и смятам, че тук му е мястото.
Айде и от мен добре дошъл с известно закъснение :)))
Справяш се добре — пускай идеи и снимки, за да се развиваме взаимно
Пиша си черна точка. Много ми харесаха - 1, 7, 8, 9, 10. Дефокус, перспектива, момент. Добре дошъл:).
Благодаря за топлото посрещане!
Въпреки че не съм професионален фотограф обичам да снимам и се радвам на всяка възможност.
Две думи за обективите и снимките:
1. На витрина на магазин, с Pentax KA 50/2
2. В къщи, с две светкавици, Sigma 28-200/3.8-5.6
3. С Гелиос-44 58/2 и extension tube. При този бръмбър мазнята във фона много ми допада.
4. От концерта на Manowar с китовия обектив на Пентакс.
5. Лаленцето го снимах скоро след като си купих Лумикс ФЗ3 (първия ми цифров апарат) - във фона се вижда (не се вижда) дърво с хамак.
6. Лумикс ФЗ3 - Снимка във Варна.
7. Рилски манастир - чух че вече е забранено да се снима в манастира?
8. С Pentax KA 50/2 - много ми харесва този обектив.
9. С Pentax KA 50/2. Сложното е да се докара обекта в зоната на рязкост, особено ако много мърда ;)
10 Лумикс ФЗ7 и широкоъгълна приставка. С този апарат реших, че щом постоянно слагам и махам приставки на обектива е по-добре да мина на ДСЛР.
Много интересно, определено се вижда разликата между снимките. Сетих се нещо — казваш за обектив Pentax KA 50/2, аз не знаех за такъв и се зачудих. Имаш предвид SMC Pentax-M или SMC Pentax-A? Това са "двойките", дето аз знам, затова се чудя. (Не че е чак важно де, то вътре обективът си е с една и съща оптична система; просто ми стана интересно, щото съм пентаксец, не друго ;)
Встрани от темата:
Ако искаш да пише нещо под името ти, някакво описание с една или две думи на мястото на стандартното "photoclubber", кажи ми — може например или тук в темата, или на лични съобщения ;)
Същото е напомняне и на другите — който иска промяна на това кратко описание, да ми каже.
Е така де, за Пентакс-А 50/2 говоря. Много приятен обектив, нищо че трябва много да се върти гривната на фокуса... (в сравнение с АФ обективите).
При снимане "на закрито" (available light, без светкавица), трябва или високо исо, или диафргма 2 (или и двете) - води до плитък ДОФ. Тогава се започва едно въртене ... но си струва :)
You must log in to post.