bokeh club » електрически стол

улично

(3 posts)
  • Started 3 months ago by turin
  • Latest reply from turin

1. http://yasen.lindeas.com/photolog/streety

Зная, че жанрът е особен и не търпи точни правила, но все пак ще се радвам на коментар.

Posted 3 months ago # Login to Send PM
  2. За мен табелите в дясно(копирни услуги) се набивативат твърде много на очи. Не ми харесва и това че са отрязани надписите от рекламата. Както е сега хоризонтален кадър, създава широта. Бих пробвал вертикален кадър "създаващ висота".

3. Не мога да включа в кадър реклами. Може би ми е някакъв "тренинг" от сток-снимането, може и да е просто неприязън към рекламите. Надписите отдясно тук ми се видяха по-малко "рекламни", по-малко "брандирани" и затова включих тях за сметка на орязания до неразбираемост рекламен надпис отляво.

А и да бях включил рекламния надпис, тогава директно в смисъла на снимката влиза и посланието на рекламата, тоест трябваше да търся "смисъл" в кадъра, а за мен стрийт-снимането носи преки внушения, внушения на момента, а не изказано смислови.

Сега се сещам, че много рядко обръщам апарата във вертикален кадър при такъв тип снимки. На стрийт се "сещам" за вертикалния кадър предимно при детайли, иначе при снимки на средата някак предпочитам хоризонталиня. Като сега се замислям, всъщност за мен в големия град няма "висота", небето над град като София е притискащо. Например с жици. И самата архитектура и малкото градинки може би го създават това усещане.

Но си признавам, че изобщо не се бях замислил даже за обръщане във вертикален кадър. Мога да опитам нещо подобно, мерси за идеята.

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.